Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със спирачките!!! - помощ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със спирачките!!! - помощ

Колеги няколко дни рано сутрин ако ми е била вдигната ръчната нощес и на сутринта ми блокира едната гума. Днес вечерта ми омекна педала на спирачката и почти не спира. Намирам се в студентски някакви предполовения какво може да е и добър сервиз в околността?
    Alfa 147 1,9JTD '02, 4 doors
    Martial Arts - Aikido

на 156 1.9jtd саштата мизериа винаги замразва рачната дори тази вечер пак е замразнала но добре че не е драпната можеби италианките са само за на топло а сега е в гаража и се затоплиа дано се размрази

Comment

Е да това е разбираемо, но защо ми омекна педала и почти спря да спира?!
      Alfa 147 1,9JTD '02, 4 doors
      Martial Arts - Aikido

Comment

Как е нивото на спирачната течност? Ако си карал с блокирало колело продължително време и сега е намаляла може по логичен път да си обясниш какво е станало. Ако си е ок - нямам идея.
        75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
        155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
        FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
        Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Колеги,
          проблема не е във Вашия автомобил а е конструктивна недомислица, породена от порива да се пестят пари в пройЗводството на колата. Проблема е поЗнат на Фиат има го във всички 147,156,166 и ГТ. Нещата могат и до там да стигнат да ти блокира Заден спирачен апарат. На нашта Алфа която е 2004 год и в момента на 69000км. ръчната като е дръпнеш не се връща напълно и греят Задните спирачки. В сервиЗа я оправиха с ЧУК и ме посъветваха да не я полЗвам или да сменя въжетата. Сега блокира и Заден ляв апарат, както каЗах проблема им е ясен на Фиат , и си имат Репаратурен Кит който във виена струваше 35 евро на апарат и 160 евро труд

Comment

спирачки

щом педала е мек, то системата трябва да се обезвъздушава. сервиза не е необходимо да е специализиран за да огледат спирачната система и да открият причината за това.
            156 2,4 jtd

Comment

Re: Проблем със спирачките!!! - помощ

Тая работа си е за сервиз-аз ти препоръчвам Вантотрейд, за да не го "оправят" с чук и тел. Иначе всеки ще ти разтяга локуми и полза нулева.
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

А защо ги вдигате тия ръчни не ми е ясно
                EX 156 1.6 TS

Comment

Първоначално публикувано от DJraceman
                  И на мен неми е ясно,как нема да замръзне я гледай въкна шлепавица вода,като се намокри като скове яко студа и камъните замръзват пък Вие обвинявате италианките.
                  Луд Съм МаМо пАрИтЕ нЕпоЗнаВаМ...

EX`146 2.0 TD
                  EX`146 2.0 16v TS

Comment

С моята ръчна няма проблем, защото не я ползвам зимата, освен за тръгване по наклон. Иначе ще замръзне, разбира се.
                    2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от AlfaRomeo
                      Първоначално публикувано от DJraceman
                      И на мен неми е ясно,как нема да замръзне я гледай въкна шлепавица вода,като се намокри като скове яко студа и камъните замръзват пък Вие обвинявате италианките.
                      и аз незнам защо се учудват ,че замръзва ........... то е елементарно да се сети човек ..........
                      Alfa156 Against All

Comment

Никога не дърпайте ръчната през зимата. Замръзва :0
                        Alfa Romeo 156 - 2.4 JTD

Comment

и аз въобще не я ползвам..... само на загряла кола, ако изчаквам нещо. А тръгването по наклон - на полусъединител
                          Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

Господа, мисля 4е на колегата му стана ясно 4е не трябва да дърпа спира4ката зимно време!Дайте да му помогнем с някакъв съвет!Според мен за да е мек педалът трябва от някъде да има те4 на спира4на те4ност(Погледни около гумите от вътрешната страна).Отстрани те4а и обезвъздуши!
                            156 2,4jtd 99г

Comment

Re: Проблем със спирачките!!! - помощ

някои може ли да даде съвет какво да правя. В мокро време ми светка лампата за АБС и не работи, после след няколко дни нещо изсъхва и АБС-а пак си работи. Така няколко пъти и сега няма оправия(лампата не гасне -АБС нямам)

Comment

Working...
                              X